Memorias de investigación
Artículos en revistas:
Cold pasteurisation of red wines with high hydrostatic pressure to control Dekkera/Brettanomyces: effect on both aromatic and chromatic quality of wine
Año:2012

Áreas de investigación
  • Tecnología de alimentos

Datos
Descripción
Abstract This paper reports the effect of high hydrostatic pressure (HHP) on wines contaminated with Dekkera/ Brettanomyces populations of 104 and 106 cfu mL-1 growing at either pH 3.2 or 3.6 (both normal pHs for red wine) and at room temperature (25 ?C). HHP (100 MPa for 24 h) was highly effective at controlling the growth of all combinations of starting yeast population and pH, yet caused scant modification of thermosensitive wine molecules such as pigments and volatile compounds (molecules that greatly influence wine quality). The present results support the potential use of HHP as a means of coldpasteurising wines to control Dekkera/Brettanomyces.
Internacional
Si
JCR del ISI
Si
Título de la revista
Eur Food Res Tech
ISSN
1438-2377
Factor de impacto JCR
0
Información de impacto
Volumen
235
DOI
10.1007/s00217-012-1742-7
Número de revista
1
Desde la página
147
Hasta la página
154
Mes
SIN MES
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Participantes

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  • Creador: Grupo de Investigación: Enología, Enotecnia y Biotecnología Enológica
  • Departamento: Tecnología de Alimentos