Memorias de investigación
Capítulo de libro:
Lessons learnt from analyses of the water footprint of tomatoes and olive oil in Spain
Año:2012

Áreas de investigación
  • Agricultura,
  • Economía agraria

Datos
Descripción
This chapter evaluates the water footprint (WF) of Spanish tomatoes and olive oil over the period 1997?2008. It analyses the three types of water: green, blue and grey. Water apparent productivity (WAP) and virtual water exports for tomatoes and olive oil have been studied. The ranges of the WF of tomatoes and olives per unit of product (m3/t) show that providing a unique value for a product WF may be a strong assumption because of the widely different climatic conditions, production systems, productivity levels and irrigation schedules across the country.
Internacional
Si
DOI
Edición del Libro
1
Editorial del Libro
Taylor & Francis Group London, UK
ISBN
978-0-415-63152-5
Serie
Título del Libro
Water, Agriculture and the Environment in Spain: can we square the circle?
Desde página
123
Hasta página
138

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes
  • Autor: Daniel Chico Zamanillo UPM
  • Autor: Gloria Salmoral Portillo UPM

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Economía Agraria y Gestión de los Recursos Naturales
  • Centro o Instituto I+D+i: Centro de Estudios e Investigación para la Gestión de Riesgos Agrarios Medioambientales (CEIGRAM)