Memorias de investigación
Ponencias en congresos:
Reduction of 4-ethylphenol contents in red wines using HCDC+ yeasts and cinnamyl esterases
Año:2013

Áreas de investigación
  • Tecnología de alimentos,
  • Vino

Datos
Descripción
In this work we have studied the combined effect of using cinnamyl esterases (CE) and HCDC+ yeast strains of S. cerevisiae to transform TE-HCAs into vinylphenols to condense them with grape anthocyanins forming VPAs. These VPAs improve the color stability of the wine and at the same time remove EP precursors of the wine.
Internacional
Si
Nombre congreso
XXXVI World Congress of Vine and Wine ? OIV (Oficina Internacional de la vid y el vino) Vine and Wine between Tradition and modernity
Tipo de participación
960
Lugar del congreso
Bucharest, Romania
Revisores
Si
ISBN o ISSN
979-10-91799-15-7
DOI
Fecha inicio congreso
02/06/2013
Fecha fin congreso
07/06/2013
Desde la página
253
Hasta la página
253
Título de las actas
Proceedings of the 36th World Congress of Vine and Wine / OIV 2012 Depósito Legal: Proceedings ISBN 979-10-91799-16-4 Book of abstracts ISBN 979-10-91799-15-7

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Enología, Enotecnia y Biotecnología Enológica