Memorias de investigación
Artículos en revistas:
IMPACT OF USING NEW COMMERCIAL GLUTATHIONE ENRICHED INACTIVE DRY YEAST OENOLOGICAL PREPARATIONS ON THE AROMA AND SENSORY PROPERTIES OF WINES
Año:2014

Áreas de investigación
  • Tecnología de alimentos,
  • Vinificación,
  • Vino,
  • Agricultura

Datos
Descripción
The effect of the addition of a commercial enriched glutathione inactive dry yeast oenological preparation in the volatile and sensory properties of industrially manufactured roséGrenache wines was evaluated during their shelf-life. Descriptive sensory analysis with a trained panel was carried out when sensory differences in the triangle test were noticed. In addition, consumer tests were performed in order to investigate consumers? acceptability of wines. Results revealed significant sensory differences between control and glutathione inactive dry yeast wines after 9 months of aging.
Internacional
Si
JCR del ISI
Si
Título de la revista
International Journal of Food Properties
ISSN
1094-2912
Factor de impacto JCR
0,906
Información de impacto
Datos JCR del año 2013
Volumen
17
DOI
10.1080/10942912.2012.685682
Número de revista
Desde la página
987
Hasta la página
1001
Mes
SIN MES
Ranking

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes
  • Autor: I. Andújar-Ortiz Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación
  • Autor: Carolina Chaya Romero UPM
  • Autor: P.J. Martín-Alvarez Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación
  • Autor: M.V. Moreno Arribas Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación
  • Autor: M.A. Pozo-Bayón Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Departamento: Economía Agraria, Estadística y Gestión de Empresas