Memorias de investigación
Ponencias en congresos:
Star dust memories, or how to detect allergen traces in powder foods
Año:2015

Áreas de investigación
  • Tecnología de alimentos

Datos
Descripción
Allergies and food intolerances are at the forefront of institutional interest (European Regulation No 1169/2011) for their impact on consumer health. Allergies to peanuts and other nuts and gluten intolerance, makes production processes involving mixtures of powders a great concern for the industry, given the need to indicate the existence of traces of any of them. The food industry requires non-destructive and non-invasive methods of quantification that meet sensitivity requirements but also specificity levels. Optical methods such as NIR spectrophotometry or hyper-spectral image are currently some of the technologies that show potential success. This is the context of this paper that evaluates how to use NIR spectroscopy (900-1600nm) to detect traces of 15 different kinds of nuts and 20 other flours
Internacional
No
Nombre congreso
VII Congreso de Estudiantes Universitarios de Ciencia, Tecnología e Ingeniería Agronómica
Tipo de participación
960
Lugar del congreso
Madrid
Revisores
Si
ISBN o ISSN
978-84-7401-223-1
DOI
Fecha inicio congreso
05/05/2015
Fecha fin congreso
06/05/2015
Desde la página
41
Hasta la página
44
Título de las actas
VII Congreso de Estudiantes Universitarios de Ciencia, Tecnología e Ingeniería Agronómica

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: LPF-TAGRALIA: Técnicas Avanzadas en Agroalimentación
  • Departamento: Ingeniería Agroforestal