Memorias de investigación
Capítulo de libro:
Variables críticas de la Gestión del Conocimiento y Competitividad en la Cadena Agroalimentaria Láctea
Año:2017

Áreas de investigación
  • Ganaderia,
  • Actividad agropecuaria,
  • Productos de origen animal,
  • Medio de producción agrícola

Datos
Descripción
The purpose of this research is to explore how knowledge management promotes competitiveness in the dairy agro-food chain, establishing the critical variables of the process. To that end, a review of the state of the art was carried out, which allowed the identification of the substantial elements of knowledge management as a strategy capable of promoting competitiveness. The documentary study made it possible to identify authors who conceive knowledge management as a promoter of productivity and competitiveness, however, considering the current Venezuelan agrarian situation, this economist-based productivity perspective should lead to a more inclusive, inclusive methodology of factors that allow to develop the potential of the comparative advantages to transform them into competitive advantages, thus opening the agricultural sector to the world food market.
Internacional
Si
DOI
10.18687/LACCEI2017.1.1.207
Edición del Libro
1
Editorial del Libro
LACCEI
ISBN
978-0-9993443-0-9
Serie
Título del Libro
Global Partnerships for Development and Engineering Education
Desde página
1
Hasta página
6

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Ingeniería de la Calidad Alimentaria
  • Departamento: Ingeniería de Organización, Administración de Empresas y Estadística