Memorias de investigación
Ponencias en congresos:
An assessment of O3-sensitivity of Spanish bread wheat (Triticum aestivum L.) varieties
Año:2018

Áreas de investigación
  • Biología molecular, celular y genética,
  • Agricultura

Datos
Descripción
A study was carried out in an Open-Top chambers facility to assess the relative O3-sensitivity of 12 bread wheat varieties representing different degrees of breeding selection. Four O3 treatments that reproduced from pre-industrial O3 levels to atmospheres reaching the highest hourly values registered currently in the agronomic areas of Spain were used. Their effects on grain yield and grain protein yield were determined. Physiological parameters related with gas exchange like photosynthesis, stomatal conductance, water use efficiency (WUE), chlorophyll content and relative water content (RWC) were also measured to study the physiological mechanisms involved in the response.
Internacional
No
Nombre congreso
I Simposio Español de Fisiología y Mejora de Cereales
Tipo de participación
970
Lugar del congreso
Revisores
Si
ISBN o ISSN
0000-0000
DOI
Fecha inicio congreso
09/04/2018
Fecha fin congreso
10/04/2018
Desde la página
61
Hasta la página
61
Título de las actas
Libro de Abstracts

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes
  • Autor: Victoria Bermejo-Bermejo CIEMAT
  • Autor: Aida Solé INIA
  • Autor: José M Carrillo UPM
  • Autor: Maria Elena Benavente Barzana UPM
  • Autor: Rocío Alonso CIEMAT

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Mejora Genética de plantas
  • Departamento: Biotecnología - Biología Vegetal