Memorias de investigación
Ponencias en congresos:
Selected yeast strains (Saccharomyces cerevisiae) with glycolytic inefficiency and metabolic inhibitors to reduce alcoholic degree in vines from warm regions
Año:2010

Áreas de investigación
  • Ingenierías,
  • Tecnología química

Datos
Descripción
In warm regions potential alcoholic degree and unequilibrated must, especially in acidity are real problems to be resolved. Strains of Saccharomyces cerevisiae have different yields to produce ethanol from the same content of sugars. These peculiarities can be named glycolytic inefficiencies. We can select yeast strains with these properties in order to reduce the final alcoholic degree together with the production of some metabolic intermediates that can have repercussion in the sensorial profile like polyalcohols or organic acids (Figure 1). The aim of this work was select Saccharomyces cerevisiae with low ethanol production and the detection and use of some metabolic inhibitors which are able to deviate the conventional glycolysis to the production of other molecules than ethanol.
Internacional
Si
Nombre congreso
XXXIII World Congress of Vine and Wine. 20-25 June 2010.
Tipo de participación
960
Lugar del congreso
Tbilisi. Georgia.
Revisores
Si
ISBN o ISSN
DOI
Fecha inicio congreso
20/06/2010
Fecha fin congreso
25/06/2010
Desde la página
127
Hasta la página
127
Título de las actas
Actas del Congreso

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Enología, Enotécnia y Biotecnología Enológica
  • Departamento: Tecnología de Alimentos
  • Departamento: Ciencia y Tecnología Aplicadas a la Ingeniería Técnica Agrícola