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Memorias de investigación
Artículos en revistas:
The production of ethylphenols in wine by yeasts of the genera Brettanomyces and Dekkera: A review
Año:2007
Áreas de investigación
  • Tecnología de alimentos
Datos
Descripción
This work reviews the formation of ethylphenols (4-ethylphenol and 4-ethylguaiacol) from grape hydroxycinnamic acids in aging red wines by yeasts of the genera Brettanomyces and Dekkera. The physico-chemical factors that favour the growth of these undesirable yeasts, the techniques used to detect the presence of Brettanomyces/Dekkera species in wines, and the analytical techniques for monitoring the formation of volatile ethylphenols are all described. Finally, the advantages and disadvantages of the different options for controlling the growth of these yeasts are discussed.
Internacional
Si
JCR del ISI
Si
Título de la revista
FOOD CHEM
ISSN
0308-8146
Factor de impacto JCR
3,052
Información de impacto
Volumen
DOI
Número de revista
102
Desde la página
10
Hasta la página
21
Mes
SIN MES
Ranking
Esta actividad pertenece a memorias de investigación
Participantes
  • Autor: Rafael Suárez Colomo (UPM)
  • Autor: Jose Antonio Suarez Lepe (UPM)
  • Autor: Antonio Dionisio Morata Barrado (UPM)
  • Autor: Fernando Calderon Fernandez (UPM)
Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Enología, Enotécnia y Biotecnología Enológica
  • Departamento: Tecnología de Alimentos
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