Observatorio de I+D+i UPM

Memorias de investigación
Otras publicaciones:
Reduction of 4-ethylphenol contents in red wines using HCDC yeasts and cinnamyl esterases
Año:2013
Áreas de investigación
  • Vino
Datos
Descripción
In this work has been studied the combined effect of using cinnamyl esterases (CE) and HCDC+ yeast strains of S. cerevisiae to transform TE-HCAs into vinylphenols to condense them with grape anthocyanins forming VPAs. These VPAs are improving the colour stability of the wine and at the same time are removing EP precursors of the wine.
Internacional
Si
Entidad
International Organisation of Vine and Wine - OIV
Lugar
Bucharest, Romania.
Páginas
Referencia/URL
Tipo de publicación
Póster
Esta actividad pertenece a memorias de investigación
Participantes
  • Autor: Antonio Dionisio Morata Barrado (UPM)
  • Autor: Ricardo David Vejarano Mantilla (UPM)
  • Autor: Santiago Benito Saez (UPM)
  • Autor: Felipe Palomero Rodriguez (UPM)
  • Autor: M. Carmen Gonzalez Chamorro (UPM)
  • Autor: Wendu Tesfaye Yimer (UPM)
  • Autor: Carlos Anibal Uthurry Weinberger (UPM)
  • Autor: Jose Antonio Suarez Lepe (UPM)
Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Enología, Enotecnia y Biotecnología Enológica
S2i 2021 Observatorio de investigación @ UPM con la colaboración del Consejo Social UPM
Cofinanciación del MINECO en el marco del Programa INNCIDE 2011 (OTR-2011-0236)
Cofinanciación del MINECO en el marco del Programa INNPACTO (IPT-020000-2010-22)