Memorias de investigación
Ponencias en congresos:
Techniques for Brettanomyces inhibition in red wines
Año:2007

Áreas de investigación
  • Tecnología de alimentos

Datos
Descripción
Yeasts belonging to Brettanomyces genera or Dekkera, its sporulated form, produce metabolic compounds such as ethylphenols, tetrahydropyridines and acetic acid. That compounds have a negative sensorial repercussion on red wine aromatic profile decreasing significantly its quality. Those pseudomicelial yeasts are small in size, with ojival geometry and showing branched growths in old cultures. It is very sensitive yeast with special physiological and nutritional requirements, showing a slow growth. However, it¿s very adapted to growth during red wine wood ageing.
Internacional
Si
Nombre congreso
OIV 2007. XXXth OIV World Congress
Tipo de participación
960
Lugar del congreso
Budapest (Hungary)
Revisores
Si
ISBN o ISSN
DOI
Fecha inicio congreso
10/06/2007
Fecha fin congreso
16/06/2007
Desde la página
Hasta la página
Título de las actas

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Enología, Enotécnia y Biotecnología Enológica
  • Departamento: Tecnología de Alimentos