Memorias de investigación
Artículos en revistas:
VIS/NIR spectral signature for the identification of peanut contamination of powder foods
Año:2015

Áreas de investigación
  • Agricultura,
  • Ingenierías

Datos
Descripción
Visible-near infrared reflectance spectra are proposed for the characterization of IRMM 481 peanuts variety in comparison to powder food materials: wheat flour, milk and cocoa. Multidimensional analysis of reflectance spectra of powder samples shows a specific NIR band centred at 1200 nm that identifies peanut compared to the rest of food ingredients, regardless compaction level and temperature. Spectral range of 400-1000 nm is not robust for identification of blanched peanut. The visible range has shown to be reliable for the identification of pre-treatment and processing of unknown commercial peanut samples. A spectral index is proposed based on the combination of three wavelengths around 1200 nm that is 100% robust against pre-treatment (raw or blanched) and roasting (various temperatures and treatment duration).
Internacional
Si
JCR del ISI
No
Título de la revista
Agricultural Engineering International: CIGR Journal
ISSN
1682-1130
Factor de impacto JCR
0,2
Información de impacto
Volumen
17
DOI
Número de revista
2
Desde la página
310
Hasta la página
329
Mes
JUNIO
Ranking
Q4

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: LPF-TAGRALIA: Técnicas Avanzadas en Agroalimentación
  • Departamento: Ingeniería Agroforestal