Memorias de investigación
Artículos en revistas:
Characterization of endosperm proteins and bread-making quality in wheat breeding lines carrying resistance genes for Mayetiola destructor and/or Heterodera avenae. Ann Wheat Newslet.
Año:2008

Áreas de investigación
  • Producción vegetal

Datos
Descripción
The experimental material included thirteen bread wheat-breeding lines that carry genes for resistance to M. destruc¬tor and/or H. avenae. The sources of these resistances are the wild species Ae. triuncialis and Ae. ventricosa (lines TR and H-93, respectively) (Delibes et al. 1993, 1997; Romero et al. 1998). We have determined the composition in HMW-glutenin subunits (related with bread-making quality), puroindoline proteins (related with hardness of grain), and waxy proteins (related with starch viscosity). In addition to, of prolamins by electrophoresis SDS-PAGE indicated the homogeneity of the lines.
Internacional
No
JCR del ISI
No
Título de la revista
Ann Wheat Newslet
ISSN
Factor de impacto JCR
0
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Volumen
54
DOI
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0
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Mes
ENERO
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Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Mejora Genética de plantas
  • Departamento: Biotecnología