Memorias de investigación
Ponencias en congresos:
: Efecto del fuente proteico vegetal sobre el crecimiento, bienestar animal y calidad de agua en tilapia (Oreochromis niloticus)
Año:2009

Áreas de investigación
  • Producción animal

Datos
Descripción
The aim of this study was to investigate the effect of four different sources of plan protein (pea concentrate, sunflower, gluten meal and soybean meal+fish meal) on growth, water quality, body composition and plasma cortisol in 96 male Nile tilapia (initial weight±sd: 37.5±5.6 g). Fish fed pea grew more than the other treatments, while no statistical differences were found regarding water quality (although there is a trend to have lower fluoride and magensium levels with gluten meal), body composition and plasma cortisol. These results support the use of pea concentrate as replacement protein source for soybean and fish meal (commercial diets) without an apparent effect on other parameters.
Internacional
No
Nombre congreso
XII Congreso Nacional de Acuicultura
Tipo de participación
960
Lugar del congreso
Madrid
Revisores
Si
ISBN o ISSN
978-84-937611-0-3
DOI
Fecha inicio congreso
24/11/2009
Fecha fin congreso
26/11/2009
Desde la página
342
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342
Título de las actas
Libro de Resúmenes, P 342

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Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Producción Animal
  • Departamento: Producción Animal