Memorias de investigación
Ponencias en congresos:
Use of Schizosaccharomyces pombe to produce stable pigments during red winemaking
Año:2013

Áreas de investigación
  • Tecnología de alimentos,
  • Vino

Datos
Descripción
This work has studied the production of stable pyranoanthocyanin pigments during fermentation using S. pombe and Saccharomyces cerevisiae. Along the fermentation, anthocyanins were determined by HPLC-DAD/MS, acetaldehyde was measured using GC-FID and pyruvic acid was quantified by enzymatic tests. Results show that S. pombe strains produce higher amounts of pyruvic acid, and therefore also of vitisin A, than Saccharomyces controls.
Internacional
Si
Nombre congreso
XXXVI World Congress of Vine and Wine ? OIV (Oficina Internacional de la vid y el vino) Vine and Wine between Tradition and modernity
Tipo de participación
960
Lugar del congreso
Bucharest, Romania
Revisores
Si
ISBN o ISSN
979-10-91799-15-7
DOI
Fecha inicio congreso
02/06/2013
Fecha fin congreso
07/06/2013
Desde la página
252
Hasta la página
252
Título de las actas
Proceedings of the 36th World Congress of Vine and Wine / OIV 2012 Depósito Legal: Proceedings ISBN 979-10-91799-16-4 Book of abstracts ISBN 979-10-91799-15-7

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Enología, Enotecnia y Biotecnología Enológica