Memorias de investigación
Capítulo de libro:
Bioethanol production from prickly pear (Opuntia ficus-indica (L.) Mill.) cladodes
Año:2009

Áreas de investigación
  • Producción vegetal

Datos
Descripción
The aim of the work is to find out the alcoholigenous potential of non-cellulosic carbohydrates from prickly pear cladodes by fermentation with the yeast Saccharomyces cerevisiae(commercial strains). Different hydrolysis pretreatments and process conditions an carried out in order to determine the best procedure for a maximum ethanol concentration in the fermenting media.
Internacional
Si
DOI
Edición del Libro
1
Editorial del Libro
ETA-Florence Renewable Energies & WIP-Renewable Energies
ISBN
88-89407-57-3
Serie
Título del Libro
Proceedings 17TH European Biomass Conference. Hamburg, Germany 29June-3 July 2009
Desde página
1917
Hasta página
1921

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Grupo de Agroenergética (GA-UPM)
  • Departamento: Producción Vegetal: Botánica y Protección Vegetal