Observatorio de I+D+i UPM

Memorias de investigación
Ponencias en congresos:
New Schizosaccharomyces pombe applications in white winemaking
Año:2013
Áreas de investigación
  • Tecnología de alimentos,
  • Vino
Datos
Descripción
This work studies the physiology of Schizosaccharomyces pombe strain 938 in the production of white wine with high malic acid levels as the sole fermentative yeast, as well as in mixed and sequential fermentations with Saccharomyces cerevisiae Cru Blanc. The induction of controlled maloalcoholic fermentation through the use of Schizosaccharomyces spp. is now being viewed with much interest. The acetic, malic and pyruvic acid concentrations, relative density and pH of the musts were measured over the entire fermentation period.
Internacional
Si
Nombre congreso
XXXVI World Congress of Vine and Wine ? OIV (Oficina Internacional de la vid y el vino) Vine and Wine between Tradition and modernity
Tipo de participación
960
Lugar del congreso
Bucharest, Romania
Revisores
Si
ISBN o ISSN
979-10-91799-15-7
DOI
Fecha inicio congreso
02/06/2013
Fecha fin congreso
07/06/2013
Desde la página
307
Hasta la página
307
Título de las actas
Proceedings of the 36th World Congress of Vine and Wine / OIV 2012 Depósito Legal: Proceedings ISBN 979-10-91799-16-4 Book of abstracts ISBN 979-10-91799-15-7
Esta actividad pertenece a memorias de investigación
Participantes
  • Autor: Felipe Palomero Rodriguez (UPM)
  • Autor: Jose Antonio Suarez Lepe (UPM)
  • Autor: Wendu Tesfaye Yimer (UPM)
  • Autor: Carlos Anibal Uthurry Weinberger (UPM)
  • Autor: Antonio Dionisio Morata Barrado (UPM)
  • Autor: Fernando Calderon Fernandez (UPM)
  • Autor: Santiago Benito Saez (UPM)
Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Enología, Enotecnia y Biotecnología Enológica
S2i 2021 Observatorio de investigación @ UPM con la colaboración del Consejo Social UPM
Cofinanciación del MINECO en el marco del Programa INNCIDE 2011 (OTR-2011-0236)
Cofinanciación del MINECO en el marco del Programa INNPACTO (IPT-020000-2010-22)