Memorias de investigación
Artículos en revistas:
Gliadin genotypes worldwide for spring wheats (Triticum aestivum L.) 1. Genetic diversity and grain-quality gliadin alleles during the 20th century
Año:2019

Áreas de investigación
  • Biología molecular, celular y genética,
  • Agricultura

Datos
Descripción
High genetic diversity (H=0.85 ± 0.03) of spring common wheats (290 cultivars from nine countries, four continents) was discovered through the identification of alleles at the gliadin-encoding (Gli) loci. There were no indications of the existence of genetic erosion (narrowing of polymorphism with time) either for wheat germplasm studied throughout the 20th century, or in the group of cultivars bred in any country.
Internacional
Si
JCR del ISI
Si
Título de la revista
Journal of Cereal Science
ISSN
0733-5210
Factor de impacto JCR
2,938
Información de impacto
Volumen
87
DOI
10.1016/j.jcs.2019.03.008
Número de revista
Desde la página
172
Hasta la página
177
Mes
SIN MES
Ranking
Q2

Esta actividad pertenece a memorias de investigación

Participantes

Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Mejora Genética de plantas
  • Departamento: Biotecnología - Biología Vegetal