Observatorio de I+D+i UPM

Memorias de investigación
Artículos en revistas:
Effect of lairage duration on rabbit welfare and meat quality
Año:2009
Áreas de investigación
  • Producción animal
Datos
Descripción
This study determined whether short (2 h) or long (8 h) lairage at an abattoir had an effect on plasma stress indicators (haematocrit, glucose, lactate, creatine phosphokinase and orticosterone), instrumental meat quality (pH24, water holding capacity, colour, raw and cooked texture) and sensory meat quality (using a trained sensory panel) in rabbits. The effect of the position of the animals on a multifloor rolling cage stand during lairage was also assessed. Lairage time had a significant effect on blood stress indicators,but only a slight effect on meat quality traits. A lairage duration of 6¿8 h is recommended.
Internacional
Si
JCR del ISI
Si
Título de la revista
MEAT SCIENCE
ISSN
0309-1740
Factor de impacto JCR
2,183
Información de impacto
Volumen
82
DOI
Número de revista
0
Desde la página
71
Hasta la página
76
Mes
ENERO
Ranking
Esta actividad pertenece a memorias de investigación
Participantes
  • Autor: Morris Ricardo Villarroel Robinson (UPM)
Grupos de investigación, Departamentos, Centros e Institutos de I+D+i relacionados
  • Creador: Grupo de Investigación: Producción Animal
  • Departamento: Producción Animal
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